maandag 23 april 2012

High tea tijd!

Het is weer lente, het lekkere weer laat alleen nog even op zich wachten. Maar de lente is DE tijd voor een high-tea en wel het liefst buiten! Gezellig samen met je vriendinnen wat bakken of naar een leuke tea-room. Bij een high tea horen natuurlijk de lekkere Engelse Scones. Daarom hier een recept om zelf scones te maken:

Wat heb je nodig?
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • 3/4 dl melk
  • 1 ei 
  • 1/2 bekertje slagroom
  • potje jam
  • half bakje mascarpone
Voorbereiding
Wij hebben thuis een Aga, een oven die je niet hoeft te voor te verwarmen, maar bij de meeste ovens is het zo dat je ze voor moet verwarmen. Verwarm de oven daarom voor op 225 graden. Bekleed een bakblik bekleden met bakpapier en laat de boter op kamertemperatuur komen. 

Bakken
Het beste is om de bakpoeder en zout boven een kom te zeven. Hierdoor is het fijner en wordt het later makkelijker tot 1 geheel. Daarna moet je de boter in kleine stukjes erdoor mengen. Wanneer je de boter eerst in stukjes snijdt en daarna er pas door heen mengt zal het makkelijker 1 geheel worden. Het ei met melk loskloppen en daarna toevoegen bij de bakpoeder- en zoutmengsel. Dit geheel moet je tot een samenhangende bal kneden. Als je mooie ronde scones wilt kun je het best het deeg tot een lap van ongeveer 2 cm dik uitrollen. Dan kun je er een aantal rondjes uitsteken met bijvoorbeeld een glas of  koekjesvorm. Deze leg je op het bakblik, en ze moeten ongeveer 10 minuten lichtbruin gebakken worden. 
 Serveren
Echte Engelse scones worden altijd geserveerd met mascarpone en jam. De mascarpone moet je losroeren met wat slagroom. Dan kun je de scones opensnijden en vullen met room en jam, en nu smullen maar! xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten