vrijdag 17 augustus 2012

DIY: sieraden maken


Ik wil jullie een paar van mijn DIY (do it yourselfs) laten zien die ik heb gemaakt. Ik hou er heel erg van om creatief bezig te zijn en maak daarom ook graag sieraden. Ik heb een paar nieuwe dingen die ik super leuk vind om te maken. De spullen die ik gebruik komen van allemaal verschillende plekken, Gamma, Praxis, hobbyhuis en Italiaanse markt.


Als eerste een sleutelhanger die ik heb gemaakt. Ik heb met een ketting van de Praxis en een aantal bedeltjes een sleutelhanger gemaakt. Wat je nodig hebt: bedeltjes, ketting, lint, stevig ijzerdraad en een klipje zodat je de sleutelhanger kan vastmaken. Het is heel simpel. Het strikje heb ik gemaakt en daarom heen heb ik een ijzer rondje gemaakt zodat het strikje recht blijft zitten. 


Ik heb ook oorbellen gemaakt, dit is ook niet moeilijk. Ik heb hangers van de hobbywinkel en ketting van de praxis. Het onderste gedeelte van de ketting heb ik een kleur gegeven met nagellak. Op die manier hebben je oorbellen een vrolijk effect en kan je ze leuk matchen bij je outfit!


Ik heb meerdere armbandjes gemaakt met ringetjes en lint. Dit is niet lastig om te maken maar je moet even weten hoe het moet. Ik zal binnenkort in een ander artikel uitleggen hoe het werkt. Je kan erg leuk variĆ«ren met verschillende kleuren lint en met verschillende ringentjes. 


Deze bedelarmband heb ik ook zelf gemaakt. Het kost wat tijd, maar met de goede materialen heeft het een mooi eindresultaat. Wat je nodig hebt is een ketting, bedeltjes, een slotje en ringetjes van ijzerdraad (deze kan je zelf maken maar ook voorgevormd kopen). Ik maak zelf gebruik van goedkope bedeltjes, daarom ga ik er eerst met doorzichtige nagellak overheen. Door nagellak te gebruiken verkleurt het materiaal minder snel. 


Dit zijn verschillende armbandjes, allemaal gemaakt van makkelijk verkrijgbare producten. Het zijn simpele armbandjes waardoor je er meerdere met elkaar kan combineren en een erg leuk effect krijgt. 


Dit is een armbandje die ik persoonlijk erg mooi vind. Ik heb hem gemaakt van ijzerdraad dat ik vervormd heb en van een ketting van de markt. Het is niet moeilijk om te maken maar ziet er leuk uit. Ik heb ook een bijpassende ketting in het goud en zilver gemaakt maar deze zal ik later laten zien met nog wat andere sieraden die ik heb gemaakt. 

Ik zou graag jullie reactie horen, wat vinden jullie van mijn zelfgemaakte sieraden? 
Liefs,
Nynke 

7 opmerkingen:

 1. super leuk nynk, ik wist niet dat je zo creatief was, zo iets mag je ook wel eens voor mij maken (; x myrthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Nynke, via je facebook pagina hierop gekomen, leuk zeg!
  je maakt mooie dingen....
  ga zo door..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het bedelarmbandje en die oorbellen vind ik super leuk!
  Ga ik zeker ook een keertje proberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee om nagellak op de kettinkjes te doen. Geeft een leuk effect!
  Ik bestel onderdelen ook vaak op http://www.sieraden-maken-online.nl. Die hebben echt vanalles! Ook kralen, bedeltjes en veertjes bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat je erg toffe dingen hebt gemaakt, ben ook wel erg benieuwd naar de stappen en uitleg hierover. Kun je misschien stap voor stap uitleggen hoe je dat bedelarmbandje hebt gemaakt? Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel knap gedaan zeg, vooral die oorbellen zijn erg leuk! Het is heel leuk om zelf een sieraad te maken en zelf koop ik altijd veel benodigdheden, bedels en kralen online.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk zeg! Zo kun je ook met hele simpele kralen toch veel en erg leuke dingen maken!

  BeantwoordenVerwijderen