woensdag 5 december 2012


Munt-nep-thee 




Mijn nieuwe favoriete smaak is munt. Ik ben er dol op! Het is een smaak die je bij veel verschillende dingen kan toevoegen. Bijvoorbeeld muntthee, het is zo lekker! Maar wist je dat muntthee eigenlijk helemaal geen thee is. Het is eigenlijk heel simpel, in echte thee hoort thee te zitten, maar muntthee bevat alleen munt Maar toch word het muntthee genoemd en het is erg populair. Muntthee heeft ook een zogenaamde medische werking, dus muntthee mogen we onbeperkt drinken haha! Munt is een heerlijk kruid met veel smaak. Het word in veel producten gebruikt als smaak- en geurstof.


Kokend water en munt met een schijfje citroen is een heerlijke thee! Lekker met verse munt! Ik heb sinds kort een muntplantje en ik vind het heerlijk om er thee van te maken. En wat dacht je van een lekkere frisse mojito voor in de zomer?


Heel makkelijk! Vul een glas met muntblaadjes, limoenstukjes en suiker. Stamp de muntblaadjes, limoenstukjes en suiker met een vijzel zodat de sappen vrij komen. Vul daarna het glas tot halverwege met ijs. Giet daarna de rum (bijvoorbeeld bacardi) en sodawater in het glas. Dan roer je goed en kun je eventueel ijs en extra mint toevoegen. Een rietje erbij en tada, een heerlijk drankje met mint!


Geniet van een extra smaak en prikkel je smaak pupillen! 

 -XX- 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten