donderdag 28 juni 2012

Buon giorno!

Ik heb al een poosje geen berichtjes gedaan, maar ik wou jullie toch graag vertellen over mijn reis naar Rome. Er is waarschijnlijk geen wereldstad die lijkt op Rome. Rome is een stad waar het verleden en het heden erg dicht bij elkaar liggen. Het is een bruisende stad met passie. Het is echt genieten van het heerlijke weer en de mooie gebouwen. Daarom wil ik jullie hier mijn reisdagboek zetten, veel lees plezier ciao ciao


Avventura di Italia, day 1.

Het begon allemaal al vroeg! klaarmaken, spullen inpakken en dan op ontdekkingsreis. Met de auto naar de verzamelplaats en dan met de auto naar Brussel. Samen met 6 andere meiden op avontuur naar Rome, geen idee wat ons te wachten staat, maar we staat te springen om een nieuwe stad te ontdekken. Rome, Italia, here we come! Het land van passie en zon, liefde voor mode, het lekkerste ijs en heerlijke pizza´s!





Bij het vliegveld van Brussel ging het allemaal heel vlotjes. De check-in was snel gegaan, de koffers afgegeven en met de boarding pass konden we de poortjes door, richting de gates en dan voor het 'echie' naar Rome! Al snel zaten we bij gate A42 en mochten we het vliegtuig in. We gingen weg in de kou en regen en kwamen aan in het heerlijk zonnige Italia! Op de 1 of andere manier ben ik helemaal weg van Italië, ik hou er gewoon van! De warmte, de zon, de passie die ze hebben voor het leven! Genieten van elk moment en niet wachten op de toekomst maar gaan voor het heden! 




Vanaf het vliegveld Fiumicino gingen we met de bus naar Termini, centrum Rome. Voor weinig geld konden we met de bus, een koopje dachten we, maar toen we in de bus zaten begrepen we het wel! Warm en zweterig zaten we dicht op andere mensen in de bus, 50 minuten tot we bij Termini waren. Vanaf Termini gingen we met de kaart in de hand als echt toeristen opzoek naar het hostel. Al snel hadden we het gevonden en konden we de kamer in. Een gezellige ruimte met 4 stapelbedden en een eigen badkamer. We hadden bijzondere dekens en lakens maar na wat geklungel een prachtig bed!


Nadat we geïnstalleerd waren zijn we met de metro richting Spagna, de Spaanse trappen, gegaan. Een heerlijke sfeer en een warme avond. We aten bij het oude vertrouwde Mac Donalds. En daarna begon het echt Italiaanse leventje. Heerlijk in de avond zaten we op de Spaanse trappen, genietend van de warmte en de sfeer, wanneer er een paar Italianen naar ons toe kwamen. Na een moeizaam gesprek, omdat er maar 2 Engels konden spreken, gingen ze weer weg. Maar dit was maar voor even.







Ze gingen achter ons zitten en probeerde onze aandacht te trekken. We dachten we negeren ze wel een beetje maar dat ging niet zo makkelijk. Na een poosje kwamen ze bij ons met 7 rode rozen, voor ons allemaal 1. Deze hadden ze gekocht bij de vele verkopers die je ziet rondlopen in Rome. Toen we de rozen kregen konden we ze natuurlijk niet meer negeren, dus samen met Nicole gingen we kletsen, maar snel hadden we door dat dit niet zo een succes was.


Deze Italiaanse jongens konden maar zeer gebrekkig Engels of helemaal geen Engels. Dit gesprek was van korte duur en Nicole en ik gingen weer bij de meiden zitten. Waar op dat moment 3 Nederlandse jongens waren komen staan. Zij hadden een stukje verderop zitten toekijken samen met hun klasgenoten hoe het toneelstuk van de Italiaanse jongens verliep.De Italianen waren blijkbaar al een poos moeilijk aan het doen om geld bij elkaar te krijgen voor rozen en om onze aandacht te krijgen. De Nederlanders hadden hier veel lol om gehad en het was eigenlijk ook wel heel grappig. 





De Italianen werden alleen nu wat jaloers dat de Nederlanders bij ons zaten en waren de hele tijd met laserlichtjes op hun aan het schijnen en kwamen steeds dreigend langs. Alles bij elkaar was het dus een super gezellige, heerlijk Italiaanse en leuke avond. Tijd om met de metro terug te gaan naar het hostel en uit te rusten voor de rest van de week, want er staat ons nog genoeg te wachten. 


Arrividerci, Buona Notte xx 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten