woensdag 29 mei 2013



Italiano tonighto!


Knappe mannen, lekker weer en heerlijk eten. Ja, ik heb het over Italië! En voor vandaag brengen we dat stukje Italië naar Nederland toe in ons avondeten. Voor vandaag staat op het menu bruschettas met Tomatensoep.

Wat heb je nodig?

  • Tomaten 
  • Stokbrood
  • Provencaalse/Italiaanse kruiden 
  • Olijfolie
  • Knoflook 

  • Honig tomatensoep pakje
  • Gehakt (balletjes) 
  • Tomaten
  •  Spekblokjes
  • 2 rode paprika's 
  • 1 grote ui


Bak als eerst de spekjes. Bak daarna de paprika en ui kort in dezelfde pan. Snij de tomaten in partjes. Maak van het gehakt gehaktballetjes (of je koopt ze zo).
Volg de gebruiksaanwijzingen op het honig pakje voor de boullion en voeg daarna de gehaktballetjes, spekjes, tomaten partjes, paprika en ui toe. Blijf goed roeren en breng het geheel aan de kook. Laat het dan ongeveer een 10 tot 15 minuten op wat lager vuur koken. 

Wanneer je dit gedaan hebt kan je ondertussen aan de bruschetta’s werken. Snij het stokbrood horizontaal doormidden en leg dit open op een ovenplaat. Giet de olijfolie over het stokbrood en voeg knoflook en kruidens toe naar smaak. Daarna doe je volgens de aanwijzingen van de verpakking het stokbrood in de oven. Snij ondertussen de tomaten en doe deze over het stokbrood heen wanneer het klaar is.

Je kan er ook voor kiezen om de tomaten mee in de oven te doen, maar persoonlijk hou ik van de frisse smaak zonder de oven. Nu hoef je alleen nog maar kruiden, peper en zout toe te voegen in de mate waar je zelf van houd!

mangiare deliziosi uomo bello e bella donna! ciao Nynke 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten