woensdag 22 mei 2013

 De eerste 'gezonde studenten' maaltijd!


Het is woensdag dus tijd voor de eerste 'gezonde studenten' maaltijd! Voor vandaag staat op het menu een lekkere en makkelijke maaltijd salade.

Als eerst een paar tips. Probeer zo veel mogelijk 'pure' ingrediënten te kopen, dus ingrediënten waar nog niet te veel mee gerotzooid is maar zo vers mogelijk! Probeer meer mager vlees te eten, meer kip en meer vis. Dit zijn gezondere dingen dan rood, vet vlees. Zelf vind ik vlees het lekkerste van heel de maaltijd, maar ik doe 1 x in de week een vlees- en visloze dag.

Voor vandaag staat er een kip-walnoot-ei salade op het menu! Zelf vind ik salade erg lekker en het is erg makkelijk te maken wanneer je een lange dag op school hebt gehad.

Wat heb je nodig?
  • Kip
  • Walnoten
  • Ei 
  • Rucola sla 
  • Dressing
En dat is het al! De porties die je neemt ligt eraan met hoeveel je eet en hoeveel je wilt eten.

Als eerst zet je water op om daar later een ei in te koken. Wanneer het water kookt kun je de ei(eren) erin doen en ongeveer 7 minuten laten koken voor een wat harder eitje. Ondertussen bak je de kip in een beetje olie met een lekkere provencaalse of italiaanse kruiden. Natuurlijk kan je ook andere kruiden nemen, wat je maar lekker vind.Was de rucola sla en doe deze in een kom. Laat de kip even afkoelen en doe deze dan bij de rucola. De walnoten strooi je er ook doorheen en roer de salade dan  goed om. Daarna laat je de eieren schrikken door er koud water over heen te laten stromen. Nu kun je ze goed pellen en in stukjes door je salade doen.  En als laatste voeg je dressing toe naar smaak! Ik gebruik zelf vaak een dressing van Oils & Vinegar, maar je kan het ook zelf maken! Zie mijn andere artikel over hoe je zelf een vinegar/dressing kan maken voor je salade.

Voila een heerlijke voedzame maar makkelijke salade!
Eet smakelijk allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten